Garmin Lowrance Humminbird Fishfinders visvinder

Toe aan een nieuwe visvinder?

Maar zie je qua visvinder door de bomen het bos niet meer? Wij adviseren u graag. Ook kunt u terecht bij ons in de showroom om de toestellen te bekijken. 

Boat Innovation Lowrance Fishfinder

Welk type visvinder?

Er zijn tal van visvinders te krijgen. Maar het grootste onderscheid zit hem in de functies die het toestel heeft. Eigenlijk is iedere visvinder uitgevoerd met 2D sonar. Dit kan uitgebreid worden met bijv. Down Scan, Side Scan en de verschillende Live transducers.  Naar mate de functies toenemen zal ook de prijs van het toestel omhoog gaan. 

Hoe werkt een visvinder?

Sonar is een techniek die wordt gebruikt om de waterdiepte en de aanwezigheid/diepte van objecten in het water te detecteren door onder water een signaal (ping) uit te zenden en vervolgens de echo ervan te ontvangen. De echo wordt gegenereerd wanneer het oorspronkelijke signaal terugkaatst van de bodem of van een voorwerp in de waterkolom tussen de transducer en de bodem. 

2D sonar

2D sonar is de oudste techniek. Eigenlijk is iedere visvinder hierop gebaseerd. Dit signaal heeft een frequentie van 83 of 200kHz en een kegel van ongeveer 20°. Deze frequentie geeft de minste detail. 

Downscan

Downscan is eigenlijk hetzelfde als de 2D Sonar enkel zend de transducer nu een signaal uit met een hogere frequentie. Hierdoor is er meer detail te zien.

Sidescan

De transducer zend signalen uit naar links en rechts en word er dus een heel groot gebied bestreken. Dit kan soms wel tot 200m zijn afhankelijk van de diepte. Dit wordt gedaan met een hoge frequentie en geeft dus bijna levens echte beelden.

Live Sonar

Realtime/Live sonar levert beelden met hoge resolutie van vissen en structuur. Met deze beelden kunt u zien of vissen op uw aas reageren. Onder de Realtim/Live sonar vallen de Garmin Livescope, Lowrance ActiveTarget en de Humminbird Mega Live Imaging.

Klik op de link om de producten te bekijken bij de merken:
Garmin Livescope
Lowrance ActiveTarget
Humminbrid Mega Live Imaging

Scroll naar boven

Producten

Fishfinders

Elektromotoren

Accu's

Accessoires